Leírás és Paraméterek
„H(alózni) A(lapvető) S(zükséglet). Mindennapi eset. Sőt, minden napszaki. (Ennél profánabb úgy már csak a folytatás lehet.) Ezzel együtt a rómaiak táplálkozási szokásain érdemes csámcsogni, már csak azért is, hogy a világ megszabaduljon a kínos sztereotípiáktól. A római gasztronómiatörténet ugyanis nem a fürjnyelvpástétommal, a színes orgiákkal és az önfeledt hányásokkal kezdődött...”
„...akinek pedig a római konyha nem feküdte meg a gyomrát, az a Kárpát-medence őskori kultúráinak, illetve a népvándorláskor fiainak táplálkozási szokásaiba is belefeledkezhet néhány percig.”
Műfaj | régészet |
ISBN | 978-615-5341-97-7 |
ISSN | 1785-0339 |
Alcím | Háromfogásos gyomortörténelem |
Sorozat | Aquincum Nostrum III. 8. |
Szerkesztő | Budai Balogh Tibor – Vukics Adrienn |
Kiadó | BTM Aquincumi Múzeum |
Kiadás éve | 2023 |
Kötés típusa | Keménytáblás |
Oldalszám | 204 |
Nyelv | magyar |
Méret | B5 165 x 235 |
Tömeg | 632 g |