Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Egyetemes állam- és jogtörténet

Ár:
7.500 Ft
Gyártó: Dialóg Campus Kiadó
Cikkszám: 978-615-5376-10-8
Elérhetőség: RENDELHETŐ

Leírás és Paraméterek

Az egyetemes állam- és jogtörténet az államok és a jogrendszerek történeti fejlődésével foglalkozik. Megismertet ezek modelljeivel, feltárja struktúrájukat és működési elveiket, bemutatja alapintézményeiket. Közzéteszi az egyetemes jogi kultúra számos nagy jogtörténeti és politikai dokumentumát, és utal kiemelkedő személyiségekre is. Hangsúlyozott szerepet kap anyagában a tradíció – modernizáció kérdésköre, a joghatékonyság, valamint a jog és a hatalom mint kulturális jelenség bemutatása. Az elemzés középpontjában Európa áll, de az összehasonlítás módszerét alkalmazva több kontinens birodalmaira, országaira és tartományaira is tekintettel van. A tantárgynak kiemelt alapozó szerepe van a modern jogászképzésben.

Dr. Kajtár István professor emeritus a PTE ÁJK Jogtörténeti Tanszékének oktatója, az MTA doktora. Monográfiák és több mint száz publikáció szerzője a büntetőjog-történet, a politikatörténet, a modernizáció-történet és a jogi kultúrtörténet tárgyköreiben. Külföldi egyetemek vendégelőadója, tudományos konferenciák szervezője.

Dr. Herger Csabáné habilitált egyetemi docens a PTE ÁJK Jogtörténeti Tanszékének oktatója. Két monográfia és félszáz publikáció szerzője. Tudományos tevékenysége a házassági köteléki és vagyoni jog fejlődésére, valamint az egyházak és a modern állam közötti kapcsolat modelljeire irányul.

Műfaj jogtörténet
ISBN 978-615-5376-10-8
ISSN 1218-9375 1418-1274
Sorozat Institutiones Juris – Dialóg Campus Tankönyvek
Kiadó Nemzeti Közszolgálati Egyetem – Ludovika Egyetemi Kiadó
Kiadás éve 2013
Kötés típusa Puhatáblás / Kartonált
Oldalszám 414
Nyelv magyar
Méret B5 165 x 235
Tömeg 695 g